20 чесних порад з життєвого досвіду 40-річної жінки тим, кому виповнилося 30


Скоро мені виповниться 40. І я б збрехала, якби сказала, що мене не турбує наближення цієї дати…

Менше ніж за рік мені стукне 40. Я б збрехала, якби сказала, що мене не турбує наближення цієї дати. 40 років – це той вік, до якого я мала, за моїми юнацькими уявленнями, відбутися як мама, ділова жінка і, можливо, як хтось іще.

Я не можу поскаржитися на життя, яким я живу. Але якби я зараз могла б щось змінити, то безумовно все спланувала б дещо по-іншому.

Я – шанована мама двох дітей, і в мене є кілька досить вагомих кар’єрних досягнень, але іноді я порівнюю своє життя з життям інших людей, і це просто зводить мене з розуму.

Так, якби я зараз могла прожити останні 10 років заново, абсолютно точно в деяких ситуаціях повела б себе по-іншому. При цьому потрібно сказати, що багато допущених мною помилок стали для мене цінним уроком, за які зараз я вдячна життю.

1. Любити і приймати себе повністю.

Я справді вірю в те, що якби я у свої молоді роки змогла прийняти себе повністю, з усіма своїми плюсами й мінусами, то уникла б багатьох неправильних рішень, які прийняла у своєму житті.

І що більше ви пізнаєте себе, то більше починаєте приймати і любити себе.

Полюбивши себе, ви зможете полюбити і прийняти інших, що дасть вам змогу встановлювати і підтримувати здорові стосунки з оточенням.

2. Наповнюйте свою душу.

Не бійтеся займатися тими речами, які надихають вас. Якщо ви розумієте, що якесь із захоплень не приносить вам радості, спробуйте знайти щось нове.

І продовжуйте пробувати доти, доки не відшукаєте ту річ, ту сферу діяльності, які даватимуть вам відчуття тепла, свободи та щастя.

3. Чим більше друзів, тим краще.

Тривалий час я намагалася розраховувати лише на свої сили і допомогу невеликої групи найближчих для мене людей. Пізніше зрозуміла, що набагато краще мати велику мережу друзів і просто хороших знайомих, які зможуть підтримати у важкі життєві ситуації.

Шукайте нові знайомства і розвивайте старі стосунки з людьми, на любов і підтримку яких ви можете розраховувати.

4. Будьте справжніми.

Я звикла носити на своєму обличчі красиву усміхнену маску, яку не знімала навіть у найважчі часи. Лише кілька найближчих людей знали, що насправді відбувалося у мене всередині, коли я переживала періоди найважчих життєвих випробувань.

Щойно ви навчитеся не боятися демонструвати оточенню, що ви така сама людина: зі своїми слабкостями, злетами, падіннями і труднощами, ви станете ставитися до інших людей більш людяно і щиро.

5. Живіть для себе.

Величезну частину свого життя я присвячувала турботі про оточуючих людей, тому на себе у мене навіть не залишалося часу.

Насправді, у мене спочатку була неправильна мотивація, що зробило моє життя набагато складнішим. Ви просто не зможете зробити щасливими всіх у своєму житті. І щойно ви почнете думати про себе, а не тільки про інших, життя зміниться на краще.

6. У кожного компромісу мають бути свої межі.

Я змогла б уникнути відразу кількох невдалих стосунків, якби знала про це правило, коли була молодшою. Кожен із нас має свою індивідуальність і має свої бажання, тому в близьких стосунках не обійтися без компромісу.

Якщо обидві сторони йдуть на рівні поступки одна одній, то компроміс, безумовно, є хорошою річчю. Але якщо стосунки вас змушують повністю відмовитися від власних бажань і потреб, то, значить, настав час переоцінити їх і вирішити, чи дійсно ви хочете залишатися з цією людиною.

7. Більше подорожуйте.

Це, напевно, найбільший мій жаль. У молоді роки, коли в мене ще не було дітей, я здійснила кілька досить захопливих подорожей.

Подумайте самі – за гроші ви можете купити або матеріальні речі, або спогади. Якби я розуміла це раніше, я б перестала здійснювати безглузді покупки в магазинах і намагалася б витрачати свої гроші щороку хоча б на одну нову поїздку в новому напрямку.

Подорожі дають змогу вам відчути відчуття свободи і побачити те, як живуть люди в різних частинах планети.

8. Менше турбуйтеся.

У минулому мені постійно доводилося боротися з почуттям сильної тривоги і внутрішнього занепокоєння. Вибачте за тавтологію, але занепокоєння сильно турбувало мене, що лише посилювало внутрішнє напруження.

Щойно ви усвідомлюєте, що занепокоєння – це абсолютно марне почуття, що воно ніяк не може вплинути на підсумковий результат, ви почнете набагато спокійніше ставитися до того, що може статися з вами.

Ви зрозумієте, що все в кінцевому підсумку буде добре, незважаючи ні на що. Щойно я перестала турбуватися про все на світі, мій рівень стресу значно знизився.

9. Припинити порівнювати себе з іншими.

Іноді я починаю себе порівнювати з тими людьми, яких зустрічаю у Facebook. Порівняння вашого життя з життям найкращого друга, якого ви знаєте дуже добре, це одне, але почавши проводити паралелі свого життя з життям невідомих вам особистостей із соціальної мережі, ви завдаєте собі шкоди.

Щойно ви зрозумієте, що подібні порівняння нічого не дають, а тільки знижують вашу самооцінку, ви відразу припините займатися цим.

Я зрозуміла, що завжди знайдеться хтось розумніший, красивіший або кращий за мене і прийняла це. І тепер, якщо в мене з’являється бажання провести порівняння, одразу переключаюся на почуття вдячності за своє життя і продовжую спокійно рухатися вперед.

10. Досить весь час чекати.

Я раніше страждала на синдром Діснеївської принцеси. Ну ви розумієте, про що я: зустріти свого Прекрасного Принца, вийти заміж і жити довго і щасливо. Але після того, як мій шлюб номер 2 також виявився провальним, я просто кинула всі свої очікування і вирішила взяти своє життя у свої руки.

Очікування, яке ви покладаєте на когось стороннього, насправді завжди призводить лише до почуття незадоволеності й породжує в підсумку внутрішнє обурення.

11. Живіть, щоб працювати, а не працюйте, щоб жити.

Якби я була молодшою, то спробувала б свої сили в найрізноманітніших галузях діяльності й обрала ту роботу, яка мені підходила б найкраще. Це дало б мені змогу прожити свої активні роки яскравіше і цікавіше, тому що кар’єра займає значну частину нашого життя.

Багатьом людям здається, що вони не працюють, а відбувають повинність, тому що життя, в якому ви працюєте тільки заради того, щоб отримувати зарплату, важко назвати щасливим.

12. Робіть заощадження на чорний день.

Раніше я не думала про все це. Але зараз, коли спостерігаю, як мої батьки живуть на саму лише пенсію, почала замислюватися про ті речі, які мені потрібно зробити, щоб фінансово забезпечити свої літні роки.

Життя постійно змінюється і весь час посилає вам нові випробування, тому буде розумно з вашого боку не розкидатися грошима, а заощаджувати їх.

13. Допомагайте оточуючим.

З часом я зрозуміла, що мені подобається допомагати іншим людям. І це природна потреба для всіх нормальних людей. Тому багато хто вступає у волонтерські організації, інші займаються благодійністю, треті просто завжди намагаються підтримувати близьких людей.

Присвячуючи частину свого життя здійсненню добрих вчинків, ви стаєте щасливішими. Це дуже корисно забути про свої життєві проблеми і витратити час на допомогу іншим людям.

Коли ви робите щось просто лише за велінням свого доброго серця, не чекаючи нічого натомість, ви починаєте почуватися набагато краще, щоб не відбувалося у вашому житті.

14. Вибачте себе та інших.

Я прожила більшу частину свого життя з почуттям гіркої образи всередині. Цю образу я тримала на одну людину, у винуватості якої я довгий час не сумнівалася. Але з віком переглянула своє ставлення до помилок, які роблять інші люди і я сама.

Просто зрозуміла, що моя невблаганність заважає мені бути щасливою. І тепер я відчуваю себе по-справжньому вільною. Щойно ви дозрієте до того, щоб відпустити біль, який вам заподіяли інші люди або ви самі, ви поміняєте свій погляд на життя і любов у позитивний бік.

15. Не витрачайте надто багато часу на негативних людей.

Іноді буває дуже важко позбавити себе спілкування з негативними людьми, особливо якщо вони є вашими колегами або членами сім’ї.

Так, у деяких ситуаціях у вас просто не буває вибору, але зате ви можете обирати друзів – адже саме з ними ви проводите більшу частину свого вільного часу.

Якщо ви перебуваєте у стосунках з людиною, яка тільки бере, не даючи нічого натомість, значить, настав час установити нові кордони або зовсім із нею розлучитися.

Щойно ви зможете встановити кордони з негативною людиною, які захистять вас від щоденного спілкування з нею, ваше життя відразу стане простішим, тому що ця особистість більше не зможе впливати на вас.

16. Навчіться говорити “ні”.

Особисто мені важко говорити “ні”. Я хочу зробити щасливими всіх знайомих мені людей, але це неможливо. За кожне своє сказане “ні” я хочу виправдатися. Але що старшою я стаю, то більше розумію, що насправді я маю право не шукати пояснень кожній своїй негативній відповіді.

А для цього ви маєте навчитися жити насамперед для себе, що дасть вам змогу відчувати повну впевненість у своєму “ні”.

17. Добре думайте, перш ніж сказати “так”.

З роками я почала розуміти, чого дійсно хочу від себе і від свого життя. Але коли ти молода, так легко загрузнути у своїх почуттях і емоціях.

Я перебувала у стосунках із хлопцем і хотіла отримувати від нього більше, ніж він мені давав, тому погодилася на заміжжя, сподіваючись, що з часом усе зміниться на краще. Але все ставало тільки гірше.

Якщо ви не бачите майбутнього з вашим поточним партнером або у ваших стосунках є занадто багато “але”, то він навряд чи зможе стати хорошим чоловіком для вас. Набагато простіше на таких стосунках поставити хрест, поки вони не стали занадто серйозними.

Якщо ви сумніваєтеся у своїх стосунках або у вас є бажання змінити щось у характері вашого партнера, то вам краще розлучитися з ним і рухатися далі.

18. Умійте зупинитися, щоб помилуватися красою навколишнього світу.

Нам, сучасним людям, які живуть в інтернеті, стає дедалі складніше й складніше відключитися від роботи та віртуального світу, щоб насолодитися красою світу реального.

Тож час від часу докладайте свідомих зусиль, щоб зупинитися й помилуватися сходом або заходом сонця, посидіти під нічним зоряним небом, вдихнути аромат квітів. З’їздіть на океан, підніміться в гори та помилуйтеся природою.

Німецький музикант Ферріс Бюллер одного разу сказав: “Життя тече дуже швидко, і якщо ви не будете час від часу зупинятися й озиратися, ви можете пропустити все найцікавіше”.

19. Перестаньте турбуватися про те, що інші подумають про вас.

Шкода, що не здогадалася про це набагато раніше. Я була так стурбована тим, що інші думають про мене, що часто моїми словами і діями керувало лише бажання догодити оточуючим.

Після того, як ви зрозумієте, що немає нічого важливішого, ніж бути самим собою, ваше життя стане кращим, а чимало занепокоєнь зникнуть самі собою. Адже правда, неможливо догодити всім, тому вам потрібно просто зосередитися на собі й робити, що хочеться.

20. Перестаньте боятися змін.

Коли я була молодшою, то хотіла, щоб усе було передбачувано і стабільно, щоб якомога більше речей залишалися такими, якими я їх звикла сприймати.

Думка про те, що моя життєва дорога залишатиметься майже без змін протягом багатьох років, вселяла в мене почуття безпеки.

Але одного разу настав момент, коли в моєму житті за один короткий період трапилося занадто багато змін, з якими я не змогла нормально впоратися. І тоді я зрозуміла, що єдине, у чому я можу бути впевнена у своєму житті – це зміни.

Щойно ви будете в змозі прийняти зміни й відчуєте готовність до того, що життя періодично може підкидати найрізноманітніші випробування, ви відчуєте смиренність і силу прийняти всі сюрпризи, які вам підготує доля.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

india xxx video com potnhub.org hindi film video bf
spank ba hugevids.info sexy picture hd video download
xossip alternative erobomb.net boor chuchi
desi pool party lemonstube.mobi mallika singh sex
seax vidos xshaker.net xevedios
bhoomika hot pornfactory.info sexy lauda
massive tits hentai manga hentai-pics.info mias tool
hentai split nicehentai.com glory hole hentai comic
اكبر عضو ذكرى pornhauz.com سكس ياباني فديو
bhojpuri sax eromoms.net nitya menon cute
سكس محارم قديم onlyhardporn.mobi نيك امهات كبيرة
sword art online alternative gun gale online hentai real-hentai.org bakemonogatari hentia
hot sence ipornmovs.mobi nude girl indian video
tamil sex english fuck4tube.com hotxv.com
doremon porn indiansexmms.me freeindianpornvideo