Ця харчова добавка запобігає 19 видам раку


Дослідники Університету Джорджії проаналізували медичні дані понад 250 тис. осіб, щоб виявити, як харчування впливає на ризик розвитку раку. Середня тривалість спостережень за учасниками становила близько 12 років. Рівень омега-3 і омега-6 вимірювали за аналізами крові протягом усього дослідження.

Результати дослідження показали, що більш високе споживання жирних кислот знижує ризик розвитку 19 видів раку. Так, омега-3 зменшувала ймовірність виникнення пухлин товстої кишки, шлунка, легенів та інших органів. Омега-6, своєю чергою, знижувала ризик раку мозку, меланоми і пухлин сечового міхура, особливо у молодих людей і жінок.

Оцінки ризику загальної захворюваності на рак і 19 ракових ділянок для 1-SD збільшення плазми омега-6% і омега-3%, для просто скоригованих і основних моделей. Результати просто скоригованих моделей показали асоціації, стратифіковані за віком і статтю в загальній групі. Надано: International Journal of Cancer

Ці ефекти проявилися незалежно від таких факторів, як індекс маси тіла, фізична активність і споживання алкоголю. Однак учені виявили невелике збільшення ризику раку передміхурової залози за високого рівня омега-3 в крові, що потребує подальшого вивчення.

Фахівці радять збагачувати раціон продуктами з омега-3 та омега-6, щоб отримувати їх природним шляхом. Основні джерела цих кислот – риба, горіхи, оливкова та рослинні олії.

Дослідження особливо акцентувало увагу на тому, що для зменшення ризику рекомендується прагнути до балансу омега-6 і омега-3 на рівні 1:1. Під час аналізу вчені дійшли висновку, що цей баланс знижує смертність і ризики серцево-судинних захворювань та онкології.

Результати дослідження опубліковані в журналі International Journal of Cancer.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *