Лев
Часто представники цього знаку Зодіаку готують не для себе, а для близьких людей. Лев хоче отримати визнання від дегустаторів своєї творчості, прийняти захоплені відгуки за приготовлену страву для них важливіше, ніж удосконалювати свої навички у кулінарії. Задля цього Лев не полінується встати о 6-й ранку і приготувати сніданок на всю родину, .
Особливо важлива для Лева зовнішня подача. Невигадливі овочеві спагетті він здатний оформити на тарілці так, щоб це скидалося на страву від мішленівського кухаря — все завдяки сильно розвиненому естетичному початку в характері знака Зодіаку. При цьому Лев не йде в помпезність і завжди знає, як візуально не перевантажити страву.
Що стосується використання багаторічних перевірених рецептів, Лев зі значно більшим задоволенням приступить до створення власного. Він любить експериментувати за рахунок перебору різних прянощів доти, доки не прийде до ідеального поєднання інгредієнтів.
Не дивно, що найкраще головному зодіакальному хижакові дається приготування м’яса. Стейк від кухаря-Лева — вершина кулінарних вишукувань.
Скорпіон
Скорпіонові простіше даються страви, приготування яких пояснить знаюча людина. У цьому випадку комунікація та чужий досвід дозволяють йому зрозуміти більше, ніж сухе читання рецепта.
До екзотичної їжі Скорпіон ставиться байдуже і не проти спробувати заради нових смакових відчуттів, але готувати більше віддають перевагу базовим стравам. Особливо шанобливо цей знак Зодіаку відноситься до страв зі свого дитинства, тому швидше відточуватиме кулінарні здібності на смаженій картоплі, доводячи її до досконалості, ніж візьметься за ризотто. Хоча не виключено, що мозковий штурм із приводу готування змусить Скорпіона дійти рішення дати шанс іноземній їжі.
Часто Скорпіон стає шанувальником саме грузинської кухні. І не даремно. Найсмачніше хачапурі у його виконанні здається першим претендентом на потрапляння до ресторанного меню.
На відміну від Лева, сервіруванню страв Скорпіон не приділятиме такої уваги. Для нього важливіший смак їжі, а не її вигляд.
Козеріг
Багатозадачному Козерогові легко дається приготування одразу кількох складних страв, тому довірити йому накрити стіл на велику компанію — найвірніше рішення перед святом.
Ще допитливою дитиною, Козеріг прагне облазити всі кухонні шафи в будинку і знайти щось для приготування звичайного бісквіта. Його потяг до всього нового і незвіданого дає можливість змалку активно розвивати кулінарні навички. Крім того, бажання підліткового Козерога взяти на себе левову частку відповідальності дозволяє розвантажити решту членів сім’ї щодо зайнятості на кухні.
Затяті трудоголіки Козероги часто жертвують їжею заради кількох робочих годин, тому у більш зрілому віці мають проблеми із ШКТ. Через це, крім домашніх страв, їм доводиться освоювати рецепти з розділу «правильне харчування». Роблять вони це, як і решту, з успіхом.
Себе чи домочадців Козеріг любить майстерно побавити індійською та східною кухнею.